Terezie Husarová

Bachelor's thesis

Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)

Polyphenols and antioxidants in sweet potato (Ipomoea batatas)
Abstract:
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit vliv tepelné úpravy na antioxidační aktivitu a obsah polyfenolů v hlízách povijnice batátové (Ipomoea batatas). Dále byla porovnána nutriční hodnota batátů s plodinou lilek brambor (Solanum tuberosum) na základě literární rešerše. Pro analýzu byly použity odrůdy Beauregard, Dubajská, Višnjica bílá a Višnjica Fialová. Antioxidační aktivita (AOA) byla měřena spektrofotometrickou …more
Abstract:
The aim of this bachelor thesis was to determine the effect of heat treatment on antioxidant activity and polyphenol content in the tubers of sweet potato (Ipomoea batatas). The nutritional value of sweet potato was also compare with potato (Solanum tuberosum) based on literary research. For the analysis were used varieties Beauregard, Dubaian, Višnjica purple, Višnjica white. Antioxidant activity …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. et Ing. Anna Adámková, PhD.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Husarová, Terezie. Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas). Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies

Theses on a related topic