Možnosti přípravy půdy před výsadbou s využitím zeleného hnojení – Anna Výletová
Anna Výletová
Bachelor's thesis
Možnosti přípravy půdy před výsadbou s využitím zeleného hnojení
Possibilities of soil preparation before planting using green manure
Abstract:
Bakalářská práce začíná souhrnem obecných informacích o půdě, živinách, procesích, které se v ní odehrávají, až se postupně dostává k samotným možnostem zpracování půdy před výsadbou vinice a důkladněji pojednává o zpracování půdy s využitím zeleného hnojení – bio-drilling. Práce zahrnuje pokus, kdy byly vybrány dvě směsi zeleného hnojení a Konopí seté technické (Cannabis sativa subsp. sativa). Z vybraného …moreAbstract:
This bachelor’s thesis begins with a summary of general information about the soil, nutrients and process which hapend in soil. More important part is about soil preparation before planting vineyards mainly with using green manure – bio-drilling. The thesis includes an experiment based on two green manure mixture and technical hemp (Cannabis sativa subsp. sativa). On a selected section of land was …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Vliv rozdílného způsobu zpracování půdy na výnosové parametry ozimé řepky olejky
Václav TOMÁŠEK -
Rozvoj kořenového systému řepky ozimé s ohledem na různé způsoby zpracování půdy
Michaela Němcová -
Analýza výstupních parametrů traktorových souprav na zpracování půdy.
Martin Židek -
Reakce brambor pro výrobu škrobu na aplikaci hnojiva Lyckeby koncentrát
Martin DOUBEK