De Belgische en de Nederlandse keuken – Radka Smržová
Radka Smržová
Bachelor's thesis
De Belgische en de Nederlandse keuken
The Belgian and the Dutch cuisine
Abstract:
Práce se zabývá belgickou a nizozemskou kuchyní. Ačkoli se zdá, že tyto dvě země mají stejnou kuchyni, lze najít rozdíly mezi nimi. Jedná se zejména o vliv náboženství, kteý zůstal po několik staletí zakořeněn v lidech. Kromě náboženství byly i jiné události v dějinách spojeny s jídlem, např. objevení Ameriky, kolonie v zámoří či 2. světová válka. V dnešní době, jak v Belgii tak v Nizozemsku, jsou …viacAbstract:
This bachelor thesis describes the Belgian and the Dutch cuisine. Although the language is the same, the taste is a little bit different. Some of national influences affected both cuisines. Some historic events concerned food. There were discoveries of America, colonies, Second World War and so on. The religion influenced the Dutch cuisine too
Jazyk práce: Dutch
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Bas Hamers
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 5. 2010 dostupné: světu
Univerzita Palackého
Filozofická fakultaBachelor programme / odbor:
Filologie / Nizozemská filologie - Japonská filologie
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva