Ing. Lubomír Ivičič

Bakalářská práce

Oxid siřičitý ve vinařské technologii.

sulfur dioxide in winemaking technology
Anotace:
Práce je zaměřena na současnou úroveň poznání těch vlastností oxidu siřičitého, které jsou důležité ve vinifikačním procesu, na jeho formy, metody měření, metody a místa aplikace. Hodnotí a porovnává legislativní ukotvení problematiky limitů pro obsah oxidu siřičitého ve finálním produktu - víně, uváděném na trh v USA a v zemích EU. Na těchto základech se pokouší o nástin dalšího vývoje jak v oblasti …více
Abstract:
The work is focused on the current level of knowledge of those properties of sulfur dioxide that are important in the vinification process, on its forms, measurement methods, methods and points of application. It evaluates and compares the legislative anchoring of the issue of limits for the content of sulfur dioxide in the final product - wine, marketed in the USA and in EU countries. On this basis …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
  • Oponent: Aleš Urbánek, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství