Oxid siřičitý ve vinařské technologii. – Ing. Lubomír Ivičič
Ing. Lubomír Ivičič
Bakalářská práce
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
sulfur dioxide in winemaking technology
Anotace:
Práce je zaměřena na současnou úroveň poznání těch vlastností oxidu siřičitého, které jsou důležité ve vinifikačním procesu, na jeho formy, metody měření, metody a místa aplikace. Hodnotí a porovnává legislativní ukotvení problematiky limitů pro obsah oxidu siřičitého ve finálním produktu - víně, uváděném na trh v USA a v zemích EU. Na těchto základech se pokouší o nástin dalšího vývoje jak v oblasti …víceAbstract:
The work is focused on the current level of knowledge of those properties of sulfur dioxide that are important in the vinification process, on its forms, measurement methods, methods and points of application. It evaluates and compares the legislative anchoring of the issue of limits for the content of sulfur dioxide in the final product - wine, marketed in the USA and in EU countries. On this basis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Aleš Urbánek, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Ochrana osobnosti - normy a limity jejich aplikace
Viktor Hastík -
Ochrana osobnosti - normy a limity jejich aplikace
Michal Sedlák -
Ochrana osobnosti - normy a limity jejich aplikace
Renata Vlková -
Ochrana osobnosti - normy a limity jejich aplikace
Petr Fiedler -
Ochrana osobnosti - normy a limity jejich aplikace
Ondřej Chmela -
Ochrana osobnosti - normy a limity jejich aplikace
Marek Votava -
Ochrana osobnosti - normy a limity jejich aplikace
Iva Horáčková -
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
Martina Petrjánošová