Dozrávání meruněk podle látkových složek při rozdílné teplotě plodu těsně po sklizni – Bc. Nikola Nekužová
Bc. Nikola Nekužová
Diplomová práce
Dozrávání meruněk podle látkových složek při rozdílné teplotě plodu těsně po sklizni
Ripening apricots by substance components at different temperatures fruit just after harvest
Anotace:
Byly hodnoceny dvě odrůdy meruněk, které byly sklizeny na počátku klimakterické fáze. Použité odrůdy meruněk byly sklizeny na pozemku Zahradnické fakulty v Lednici. Jedná se o odrůdu Leskora sklizenou dne 22. 6. 2016 a odrůdu Betinka sklizenou dne 1. 7. 2016. Plody byly uloženy do teploty 1°C, 5°C a 20°C po dobu 9 dnů. Po každých třech dnech skladování byly hodnoceny hmotnostní ztráty, rozpustná sušina …víceAbstract:
Two apricot varieties that were harvested at the beginning of climacteric phases were evaluated. The apricot varieties used were harvested on the plot of the Horticultural faculty in Lednice. This is a variety of Leskora harvested on 22 June 2016 and Betinka variety harvested on 1. 7. 2016. The fruits were stored at 1°C, 5°C and 20°C for 9 days. Mass losses, soluble suspensions, titration acids and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva