Porovnání ekonomiky výroby mléka českého strakatého skotu na dvou farmách – Bc. Petra Smolíková
Bc. Petra Smolíková
Master's thesis
Porovnání ekonomiky výroby mléka českého strakatého skotu na dvou farmách
Comparison of the economics of milk production of Czech spotted cattle on two farms.
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá porovnáním ekonomiky výroby mléka českého strakaté skotu na dvou farmách. Vyhodnocení probíhalo na základě tříletých dat z daných podniků. Výsledky ukazují, že v chovech je rozdílnost v mléčné užitkovosti a nákladech, které vedou k rozdílnosti zisků. Data byla zpracována pomocí tabulek a grafů, které blíže specifikují ekonomiku krmného dne, výroby mléka, obratu jedné …moreAbstract:
This thesis deals with the comparison of the economics of milk production of Czech spotted cattle on two farms. The evaluation was based on three years of data from the farms. The results show that there are differences in milk yield and costs between the farms, which lead to differences in profits. The data was processed using tables and graphs to specify the economics of feed day, milk production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Tomáš Kopec, PhD.
- Reader: Michaela Paldusová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SMOLÍKOVÁ, Petra. \textit{Porovnání ekonomiky výroby mléka českého strakatého skotu na dvou farmách}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2023. Available from: https://theses.cz/id/jd00j2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Agricultural Engineering / Agribusiness
Theses on a related topic
-
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko -
Effect of calving season and parity of lactation on milk production in Holstein cattle at the farm in South Moravian region
Olagoke Omoniyi Falade