Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček – Bc. Kateřina Nedbalová
Bc. Kateřina Nedbalová
Diplomová práce
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
The impact of homogenization pressure on functional properties of processed cheese sauces
Anotace:
Diplomová práce se zabývala vlivem různých homogenizačních tlaků na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Teoretická část popisuje obecnou charakteristiku tavených sýrových omáček, vysvětluje princip vysokotlaké homogenizace a možnost jejího využití v mlékárenství, a také vliv homogenizace na funkční vlastnosti těchto omáček. V praktické části byly nejprve vyrobeny modelové vzorky tavených sýrových …víceAbstract:
The thesis deals with the influence of different homogenization pressures on the functional properties of processed cheese sauces. The theoretical part describes the general characteristics of processed cheese sauces, explains the principle of high-pressure homogenization and the possibility of its application in dairy industry, and the influence of homogenization on the functional properties of these …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Nedbalová, Kateřina. Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Milan Sýkora -
Vliv procesních parametrů a složení surovinové skladby na jakost vybraných mléčných výrobků
Vendula Kůrová -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv přídavku hydrokoloidů polysacharidového charakteru na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Lukáš Čeman -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv homogenizačního tlaku na funkční vlastnosti tavených sýrových omáček
Kateřina Nedbalová -
Vliv procesu homogenizace na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Milan Sýkora -
Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček
Kristýna Vinklárková