Bc. Jakub Bůbela

Bakalářská práce

Arabinosa a její využití při studiu vlastností lektinů

Arabonose and its utilization in characterization of lectin properties
Anotace:
Tato práce je zaměřena na sacharid arabinosu a možnosti jejího využití při studiu vlastností lektinů, především lektinu RSL z bakterie Ralstonia solanacearum. Cílem práce bylo objasnění interakcí mezi arabinosou a lektinem a purifikace lektinu na koloně s imobilizovanou arabinosou. Lektin RSL byl připraven kultivací bakteriálních buněk a následnou purifikací s využitím afinitní chromatografie. Vazebné …více
Abstract:
This thesis focuses on carbohydrate arabinose and its possible use when studying properties of lectins, primarily the properties of lectin RSL from bacteria Ralstonia solanacearum. The goal of this work was clarification of interactions between arabinose and the lectin and purification of the lectin on arabinose column. Lectin RSL was prepared by cultivation of bacteria cells followed by affinity chromatography …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
  • Vedoucí: prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Filip Melicher

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Aplikovaná biochemie