Arabinosa a její využití při studiu vlastností lektinů – Bc. Jakub Bůbela
Bc. Jakub Bůbela
Bakalářská práce
Arabinosa a její využití při studiu vlastností lektinů
Arabonose and its utilization in characterization of lectin properties
Anotace:
Tato práce je zaměřena na sacharid arabinosu a možnosti jejího využití při studiu vlastností lektinů, především lektinu RSL z bakterie Ralstonia solanacearum. Cílem práce bylo objasnění interakcí mezi arabinosou a lektinem a purifikace lektinu na koloně s imobilizovanou arabinosou. Lektin RSL byl připraven kultivací bakteriálních buněk a následnou purifikací s využitím afinitní chromatografie. Vazebné …víceAbstract:
This thesis focuses on carbohydrate arabinose and its possible use when studying properties of lectins, primarily the properties of lectin RSL from bacteria Ralstonia solanacearum. The goal of this work was clarification of interactions between arabinose and the lectin and purification of the lectin on arabinose column. Lectin RSL was prepared by cultivation of bacteria cells followed by affinity chromatography …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2022
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/xvj1p/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
- Vedoucí: prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Filip Melicher
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Aplikovaná biochemie