Veronika Skýpalová
Bachelor's thesis
Technologický postup výroby pařených sýrů
Technological process of pasta filata cheese
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá tématem pařených sýrů. V úvodu je stručně nastíněna historie sýrů od doby starověku, včetně skupiny pařených sýrů. Dále je zde popsáno mléko a jeho charakteristické složky, důležité pro výrobu sýra. Stěžejní částí práce je popis samotné výroby sýra a využívaných technologických postupů, a to jak v obecné rovině, tak i se zaměřením na pařené sýry. Součástí práce jsou také …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with pasta filata cheese. In the introduction, it is briefly outlined the history of cheese including the group of pasta filata cheese since ancient times. Then there is also described milk and its characteristic component which is important for the production of cheese. The fundamental part of the thesis is the description of the production of cheese itself and used technological …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Táňa Lužová, Ph.D.
- Reader: Lenka Dostálová, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Distribuce molárních frakcí kaseinu u pařených sýrů
Natalia Vladimirovna ONIPCHENKO -
Technologie a výroba pařených sýrů
Adéla TIŠLOVÁ -
Vliv fyzikálních parametrů na jakost pařených sýrů
Michaela VOSTARKOVÁ -
Distribuce molárních frakcí kaseinu u pařených sýrů
Natalia Vladimirovna ONIPCHENKO -
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights