Jan Dostál

Bakalářská práce

Pasportizace stavebního objektu s využitím technologie 3D laserového skenování

Passportization of a Construction Object Using 3D Laser Scanning Technology
Anotace:
Cílem této bakalářské práce byla pasportizace samostatně stojící stavebního objektu s využitím jako základní metody pozemního statického 3D laserového skenování doplněné o metodu letecké fotogrammetrie bezpilotním prostředkem pro dosažení maximálního pokrytí obálky stavebního objektu. Ze vzniklého bodového mračna byly v programu Bentley Microstation vytvořeny 2D výkresy ve vektorovém formátu.
Abstract:
The aim of this bachelor's thesis was the documentation of a standalone building structure using ground-based static 3D laser scanning as the primary method, supplemented by the method of aerial photogrammetry with an unmanned vehicle (UAV) to achieve maximum coverage of the building envelope. From the resulting point cloud, 2D drawings in vector format were created in Bentley Microstation software …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 24. 5. 2024
  • Vedoucí: Roman Kapica
  • Oponent: Markéta Smelíková

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita Ostrava