Bc. Veronika Tomášková

Diplomová práce

Testování antibakteriálního účinku extraktů microgreens

Testing the antibacterial effect of microgreens extracts
Anotace:
Microgreens jsou malé rostlinky, které jsou sklizeny v rané fázi růstu, obvykle asi po jednom až třech týdnech od vyklíčení. Rostlinky jsou velmi koncentrované na živiny a mají intenzivní chuť a aroma. Tato práce zkoumá možnosti využití microgreens pro jejich potenciální antimikrobiální vlastnosti. Práce se skládá z literární rešerše, která obsahuje informace o technologii pěstování microgreens, jejich …více
Abstract:
Microgreens are small plants harvested at an early stage of growth, typically about one to three weeks after germination. These plants are highly nutrient-dense and possess intense flavour and aroma. This study explores the potential use of microgreens for their antimicrobial properties. The work consists of a literature review containing information on microgreens cultivation tech-nology, their utilization …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
  • Oponent: Šárka Hanzelková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta