Synchronizace chování u jelenovitých – Bc. Michaela DOSTALÍKOVÁ
Bc. Michaela DOSTALÍKOVÁ
Diplomová práce
Synchronizace chování u jelenovitých
Behavioural synchronisation in cervids
Anotace:
K synchronizace chování dochází mezi dvěma a více jedinci, vykonávajícími ve stejný čas stejnou aktivitu. Tématem synchronizace chování se zabývá mnoho současných studií. Jedná se tak o atraktivní téma behaviorální biologie, zejména kvůli absenci mnoha informací, kvůli kterým je potřeba provádět další výzkumy. Synchronizace chování je typická zejména pro zvířata, žijící ve skupinách, jelikož přináší …víceAbstract:
Behavioral synchronization occurs between two or more individuals performing the same activity at the same time. Many current studies have addressed the topic of behavioral synchronization. It is an attractive topic in behavioral biology, especially due to the absence of much information, which requires further researches. Behavioral synchronization is especially typical for animals living in groups …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 9. 2021
- Vedoucí: doc. RNDr. Jan Pluháček, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DOSTALÍKOVÁ, Michaela. Synchronizace chování u jelenovitých. Ostrava, 2021. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro střední školy / Chemie pro SŠ - Biologie pro SŠ
Práce na příbuzné téma
-
Synchronizace chování u savců
Michaela DOSTALÍKOVÁ -
Vliv receptury a délky zrání na obsah biogenních aminů ve zrajících sýrech
Adéla Trusinová -
Vliv receptury a délky zrání na obsah polyaminů ve zrajících sýrech
Andrea Kolková -
Vliv prodloužené doby zrání na organoleptické charakteristiky hovězího masa
Kristýna Horváthová -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Sledování jakostních ukazatelů při zrání masa divokých prasat
Ondřej Vicenec -
Senzorická jakost masa v průběhu zrání
Nicola Darkwahová -
Zrání vína v sudech typu Barrique
Jiří Hloušek