Změny koncentrace mastných kyselin u olivových olejů v průběhu skladování – Bc. Veronika Přikrylová
Bc. Veronika Přikrylová
Master's thesis
Změny koncentrace mastných kyselin u olivových olejů v průběhu skladování
Changes in the Concentration of Fatty Acid in Olive Oils During Storage
Anotácia:
Diplomová práce řeší problematiku změny koncentrace mastných kyselin, peroxidového čísla a čísla kyselosti. Změny v průběhu skladování byly sledovány u Luccese Olio extra vergine d´oliva, Blanqueta extra panenský olivový olej, Agrocreta extra panenský olivový olej a archivní olivový olej. Peroxidové číslo činilo ve stejném pořadí olejů na začátku skladování 1,49; 1,36; 4,07 a 0,40; na konci 1,58; 1 …viacAbstract:
The diploma thesis solves with the issue of change of fatty acid concentration, peroxide value and acid number. Changes during storage were observed with Lucces Olio extra vergine d'olivia, Blanqueta extra virgin olive oil, Agrocreta extra virgin olive oil and archive olive oil. The peroxide value was 1.49 in the same order of the oil at the beginning of storage; 1.36; 4.07 and 0.40; at the end of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Přikrylová, Veronika. Změny koncentrace mastných kyselin u olivových olejů v průběhu skladování. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Jakostní parametry olivového ochuceného oleje
Anna Cihlářová -
Jakostní parametry olivového oleje v závislosti na době skladování
Tereza Brettfeldová -
Zdravotní přinosy konzumace olivového oleje
Daniela Slavíková -
Hodnocení kvality olivových olejů dostupných na tuzemském trhu
Tereza Drábková -
Kyselina palmitoolejová a její úloha v organizmu
Michaela Zubatá -
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Stanovení spektra mastných kyselin ve vybraných potravinářských olejích
Markéta TOMANCOVÁ -
Nitro-olejová kyselina: studium regulace odpovědi prsních nádorových a nenádorových buněk na záření
Kristýna Kamarýtová