Přísun zeleniny a ovoce u vybrané populační skupiny – Bc. Marie KALECKÁ
Bc. Marie KALECKÁ
Diplomová práce
Přísun zeleniny a ovoce u vybrané populační skupiny
Vegetable and fruit intake in a selected population group
Anotace:
Úvod práce je věnován významu přísunu zeleniny a ovoce a zdravým i škodlivým látkám, které obsahují. V diplomové práci je nastíněno, kdy je vhodné začít s podáváním zeleniny a ovoce, jaké množství zeleniny a ovoce by měly mít děti ve stravě, zda jsou pro děti vhodné alternativní způsoby stravování a také jak zeleninu a ovoce vhodně upravovat. Dále se práce zabývá nedostatkem zeleniny a ovoce ve výživě …víceAbstract:
The introduction of the thesis is aimed at the meaning of vegetable and fruit intake as well as healthy and dangerous substances contained within. In the dissertation, there is outlined when it is advisable to start with vegetable and fruit intake, what amount a child diet should comprise, whether alternative diets are suitable for children, and also how to prepare fruit and vegetable dishes appropriately …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2011
Zveřejnit od: 29. 4. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 9. 6. 2011
- Vedoucí: MUDr. Jana Povová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KALECKÁ, Marie. Přísun zeleniny a ovoce u vybrané populační skupiny. Ostrava, 2011. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Veřejné zdravotnictví / Odborný pracovník v ochraně veřejného zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání stravovacích zvyklostí u žáků prvního stupně ZŠ a studentů SŠ: frekvence a kvalita dopolední a polední stravy
Marek JANOŠEC -
Výjimečnost zeleniny - jak nahradit její nedostatek
Patrik TALANDA -
Výživa jako součást zdravého životního stylu
Alona Sudakova -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL