Porovnání analytických a senzorických vlastností vín před a po sekundární – Ing. Kamil Prokeš
Ing. Kamil Prokeš
Disertační práce
Porovnání analytických a senzorických vlastností vín před a po sekundární
Comparison of analytical and sensory characteristics of wine before and after secondary fermentation
Anotace:
Disertační práce byla zaměřena na senzorické a analytické hodnocení vín před sekundární fermentací (základní víno) a po sekundární fermentaci s pomocí imobilizovaných a klasických kvasinek. V teoretické části je podrobně popsán proces autolýzy kvasinek a následně obecná problematika aminokyselin, fenolických a volatilních látek. Pozornost je dále věnována především problematice vlivu aminokyselin …víceAbstract:
This thesis is focused on sensory and analytical evaluation of wines before secondary fermentation (base wine) and after secondary fermentation using immobilized and classic yeast. The theoretical part is described in detail in the process of autolysis of yeast followed by general issues of amino acids, phenolic and volatile conpounds. Attention is also paid to the issue of the influence of amino acids …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 1. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Profil fenolických látek ve víně jako nástroj kontroly autenticity
Miroslav Musil -
Teplá stabulace a její vliv na aromatický profil vína
Petra Domanská -
Možnosti ověření autenticity vína na základě profilu fenolických látek
Michal Hána -
Srovnání profilu organických látek v různých druzích medu stejného regionálního původu
Tereza Komárková
Název
Vložil
Vloženo
Práva