Využití přírodních látek s fungicidním účinkem při produkci chmele otáčivého – Bc. Jan Řehoř
Bc. Jan Řehoř
Diplomová práce
Využití přírodních látek s fungicidním účinkem při produkci chmele otáčivého
Use of natural substances with fungicidal effect in the hop production
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo sledování vlivu ošetření chmele otáčivého vybranými přírodními látkami s antifungálním účinkem a jejich následné využití při produkci chmele. Jako vybrané látky byly použity výtažky z mořských řas, terpeny z pomerančovníku, tymiánová silice a chmelový extrakt. Předpokládanou výhodou těchto ošetření by mohla být nízká fytotoxita a tím i nižší dopad na hospodářský výnos …víceAbstract:
The aim of this master thesis was to monitor the influence of the treatment of hops with selected natural substances with antifungal effect and their uses in the hop production. As natural substances were selected seaweed extracts, orange terpens, thyme and hop extracts. Prerequisite benefit of this substances could be a low phytotoxicity without the consequence of decreasing yields and quality of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Procházka, Ph.D.
- Oponent: Jindřich Křivánek, Bc., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŘEHOŘ, Jan. \textit{Využití přírodních látek s fungicidním účinkem při produkci chmele otáčivého}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/jj7jhl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Fytotechnika / Rostlinná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Vliv ozelenění meziřadí chmelnice na kvalitu chmelových hlávek
Matej Žucha -
Změna kvality chmelových hlávek vlivem nevhodného způsobu skladování v průběhu sklizně
Michal Loučka -
Vliv ošetření chmele otáčivého vybranými přírodními látkami s fungicidním účinkem na kvalitu chmelových hlávek
Jan Řehoř -
Vliv alternativních fungicidních přípravků na kvalitativní vlastnosti chmelových hlávek
Tereza Roubicová -
Vliv technologie pěstování chmele (Humulus lupulus L.) na kvalitu produktu a využití produktu
Tomáš KLÍMA -
Porovnání analytických metod pro stanovení hořkých kyselin v chmelových produktech
Petr Kolář -
Antifungální aktivita vybraných přírodních látek proti peronospoře chmelové
Jan Vostřel -
Stálost aktivních látek obsažených ve fungicidním preparátu založeném na chmelové a tymiánové silici určenému k hubení plísňových chorob chmele
Václav Žatecký
Název
Vložil
Vloženo
Práva