Hodnocení dalamánků s přídavkem žitné a luštěninové mouky – Bc. Iveta Procházková
Bc. Iveta Procházková
Diplomová práce
Hodnocení dalamánků s přídavkem žitné a luštěninové mouky
the evaluation of bread rolls with the addition of rye and leguminous flour
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení dalamánků s přídavkem žitné a luštěninové mouky. Na Ústavu Technologie potravin Mendelovy univerzity v Brně byl proveden pekařský pokus. Byly vyrobeny dalamánky se základem pšeničné mouky s přídavky 10, 20, 30, 70, 80 a 90 % žitné mouky a s přídavkem 5, 10 a 15 % lupinové a cizrnové mouky. U dalamánků byl stanoven měrný objem, propek a tvar. Pevnost byla stanovena …víceAbstract:
This diploma thesis focuses on the evaluation of bread rolls with the addition of rye and leguminous flour. The baking experiment has been performed on the Mendel University Institute of Food Technology in Brno. The wheat bread rolls were baked with the additions of 10, 20, 30, 70, 80 and 90 % of rye flour and with the additions of 5, 10 and 15 % of leguminous and chickpeas flour. The specific volume …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Jindřiška Kučerová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická jakost drůbežího masa v závislosti na krmivu
Eliška Lexová -
Vypracování modelu hodnocení senzorické kvality medu
Alena Cizner -
Vliv vinifikace s třapinami na antioxidační a senzorické vlastnosti vína
Aneta Ehrenbergerová -
Senzorické vlastnosti kosmetických přípravků s panthenolem proti dětským opruzeninám
Lucie Nogolová -
Senzorické hodnocení trvanlivého masného výrobku v závislosti na technologii výroby.
Rudolf TÁBOR -
Senzorické systémy osobních vozidel
Rami Altal -
Vliv výlisků ostropestřece mariánského v krmné směsi brojlerových kuřat na sensorickou jakost masa
Kateřina Sedláčková -
Návrh komunikačního protokolu pro sběr telemetrických dat a řízení senzorických systémů vagónů v železniční dopravě
Šimon Kavan