Antimikrobiální látky produkované bakteriemi rodu Bacillus – Bc. Marie Pruchová
Bc. Marie Pruchová
Diplomová práce
Antimikrobiální látky produkované bakteriemi rodu Bacillus
Antimicrobial substances of the genus Bacillus
Anotace:
Bakterie rodu Bacillus jsou producenty široké škály antimikrobiálních látek s potenciálem pro využití v lékařství, zemědělství a potravinářském sektoru. Proto byla cílem diplomové práce charakterizace čtyř produkčních kmenů Bacillus sp. izolovaných z různých prostředí, testování jejich antimikrobiální aktivity a určení povahy antagonisticky působících látek. Identifikace kmenů byla provedena metodami …víceAnotace:
ti střevním infekcím nebo jako silážní inokulanty.Abstract:
Some Bacillus spp. produce a variety of antimicrobials with potential for use in medicine, agriculture and food industry. Therefore, the aim of the diploma thesis was to characterize four strains of Bacillus sp. isolated from various environments, testing their antimicrobial activity and determination of the nature of antagonistic compounds. Identification of the strains was performed by MALDI-TOF …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Hana Šubrtová Salmonová, Ph.D.
- Oponent: Hana Sechovcová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PRUCHOVÁ, Marie. \textit{Antimikrobiální látky produkované bakteriemi rodu Bacillus}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/jkpt4l/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita lišejníku Cladonia coniocraea
Lucie GRAMESOVÁ -
Antimikrobiální aktivita derivátů thymochinonu
Kateřina Hanková -
Antimikrobiální aktivita sladkovodní mechovky Pectinatella magnifica
Lenka Petrášová -
Antimikrobiální aktivita konopného extraktu u patogenů způsobujících onemocnění kůže
Štěpán Pařízek -
Genomic analysis of bacteriocin-producing Gammaproteobacteria and characterization of novel bacteriocins
Kateřina Snopková -
Bakteriociny produkované druhy rodu Pseudomonas
Kristýna Dufková
Název
Vložil
Vloženo
Práva