Role výživy ve zpomalení progrese Parkinsonovy nemoci u rizikových pacientů – Kateřina SRUBKOVÁ
Kateřina SRUBKOVÁ
Bachelor's thesis
Role výživy ve zpomalení progrese Parkinsonovy nemoci u rizikových pacientů
The role of nutrition in slowing the progression of Parkinson's disease in at-risk patients
Abstract:
ABSTRAKT Bakalářská práce se zabývá problematikou výživy v prevenci progrese Parkinsonovy nemoci. Cílem bakalářské práce bylo zjištění, zda je možné pomocí stravy a dodržování určitých dietních opatření zpomalit nebo oddálit progresi Parkinsonovy nemoci u rizikových pacientů. Teoretická část předložené práce vychází z aktuálních poznatků o Parkinsonově nemoci a výživě jako jednoho z možných prostředků …moreAbstract:
ABSTRACT The bachelor thesis deals with the issue of nutrition in the prevention of progression of Parkinson's disease. The aim of the bachelor thesis was to determine whether it is possible to slow or delay the progression of Parkinson's disease in high-risk patients by means of diet and adherence to certain dietary measures. The theoretical part of the presented work is based on current knowledge …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Date of defence: 22. 8. 2022
- Supervisor: Mgr. Nadezhda Borzenko
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SRUBKOVÁ, Kateřina. \textit{Role výživy ve zpomalení progrese Parkinsonovy nemoci u rizikových pacientů}. Online. Bachelor's thesis. Ostrava: University of Ostrava, Faculty of Medicine. 2022. Available from: https://theses.cz/id/jlae55/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
SRUBKOVÁ, Kateřina. Role výživy ve zpomalení progrese Parkinsonovy nemoci u rizikových pacientů. Ostrava, 2022. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specialization in Health Service-Combined Study / Nutritional Therapist
Theses on a related topic
-
Vliv vybraných látek vyskytujících se v potravinách na léčbu deprese
Josef Klabík -
Vliv stravy na složení střevního mikrobiomu
Anna PAPŘOKOVÁ -
Vliv stravy na vznik civilizačních chorob
Aneta SVOBODOVÁ -
Vliv ochucujících postupů vybranými druhy koření a aromatizujících rostlin na kvalitu olivového oleje
Tereza Kácalová -
Onemocnění centrální nervové soustavy se zaměřením na Parkinsonovu chorobu
Barbora Tošovská -
Neurodegenerativní onemocnění se zaměřením na Parkinsonovu chorobu
Petra Dostálová -
Vliv hluboké mozkové stimulace na Parkinsonovu chorobu
Hana MIKULČÍKOVÁ -
Parkinsonova nemoc a její vliv na vnímání kvality života
Petr POLÁCH