Bc. Eliška Kučerová

Master's thesis

Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech

Fat content and fatty acid composition of insect products
Anotácia:
Ve své diplomové práci se věnuji hmyzím produktům se zaměřením na obsah tuku a profil mastných kyselin (MK). Literární rešerše zahrnuje obecné informace o hmyzu, o legislativním rámci, také se okrajově zabývá produkcí hmyzu v ČR a benefity chovu. Je zde pojednáno o nutričním složení hmyzu spolu s faktory ovlivňujícími jejich složení a také jsou diskutovány hmyzí produkty. Další kapitola je věnována …viac
Abstract:
This diploma thesis deals with insect products with a focus on fat content and fatty acid composition (FA). The literature research includes general information about insects, the legislative framework, and also deals marginally with the insect production in the Czech Republic and the benefits of breeding. The nutritional composition of insects is discussed here, along with factors affecting their …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2022
  • Vedúci: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology