Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech – Bc. Eliška Kučerová
Bc. Eliška Kučerová
Diplomová práce
Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech
Fat content and fatty acid composition of insect products
Anotace:
Ve své diplomové práci se věnuji hmyzím produktům se zaměřením na obsah tuku a profil mastných kyselin (MK). Literární rešerše zahrnuje obecné informace o hmyzu, o legislativním rámci, také se okrajově zabývá produkcí hmyzu v ČR a benefity chovu. Je zde pojednáno o nutričním složení hmyzu spolu s faktory ovlivňujícími jejich složení a také jsou diskutovány hmyzí produkty. Další kapitola je věnována …víceAbstract:
This diploma thesis deals with insect products with a focus on fat content and fatty acid composition (FA). The literature research includes general information about insects, the legislative framework, and also deals marginally with the insect production in the Czech Republic and the benefits of breeding. The nutritional composition of insects is discussed here, along with factors affecting their …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2022
- Vedoucí: Mgr. Milena Matejovičová, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Insect as human food and the consumers health risk
Temwani Kaoma -
Advanced gas chromatography for the determination of fatty acids in biological matrices
Veronika Farková -
Mastné kyseliny a možnosti jejich stanovení v rostlinném materiálu pomocí plynové chromatografie
Lukáš Romanský -
Analýza aniontových tenzidů na bázi kyseliny glutamové pomocí kapalinové chromatografie
Lenka Jarešová -
Analýza čokolády - mastné kyseliny
Kateřina PRUKNEROVÁ -
Jedlý hmyz a jeho postavení ve výživě
Aneta ŽALKOVSKÁ