Bc. Nikol Semerádová
Bachelor's thesis
Med, jeho složení a uplatnění ve výživě
Honey, its containt and use in nutrition
Abstract:
Přiblížení problematiky medu z hlediska jeho chemické podstaty, fyzikálních vlastností, státní legislativy a s tím spojené obchodní bilance medu na českém trhu. Poukazuje na využití jeho pozitivních účinků ve směrech alternativní medicíny, přírodního léčitelství, v oblastech detoxikace a regenerace a možné prevence civilizačních onemocnění. V neposlední řadě je nastíněn i význam včely pro životní prostředí …moreAbstract:
The thesis draws on the issue of honey from the view of chemical composition, physical attributes, national legislate and trade balance on the Czech market. It adverts to the use of its positive effects in alternative medicine and naturopathy, in the areas of detoxication and regeneration and the plausible prevention of lifestyle diseases. The work also outlines the significance of bees for environment …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2013
Identifier:
https://is.muni.cz/th/ovymc/
Thesis defence
- Date of defence: 13. 6. 2013
- Supervisor: Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
- Reader: doc. MUDr. Jitka Hanzlová, CSc.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studiíMasaryk University
Faculty of Sports StudiesBachelor programme / field:
Physical Education and Sport / Regeneration and Nutrition in Sport
Theses on a related topic
-
Growth of honey bee bacteria in whey-based medium
Emma Mattonai -
Principy a pozitivní účinky programu Son-Rise u dítěte s poruchou autistického spektra
Tereza Veselá -
Pozitivní účinky rostlin na zdraví člověka
Šárka Filipová -
Pozitivní účinky jógy v optimalizaci rozsahu pohybu
Kateřina MOTISOVÁ -
Pozitivní účinky bioaktivních látek z řas Chlorella a Eustigmatos/Vischeria
Magdaléna ŠAFÁŘOVÁ -
Pozitivní účinky konzumace makromycet na zdraví člověka
Aneta BAŽANTOVÁ -
Med - výroba, prodej a využití včelích produktů v gastronomii
Lenka Vorlíčková