Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z masných výrobků a produktů studené kuchyně – Khatantuul PUREVDORJ
Khatantuul PUREVDORJ
Bachelor's thesis
Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z masných výrobků a produktů studené kuchyně
Production of biogenic amines by bacteria isolated from meat products and cold meals
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo studium produkce biogenních aminů (histaminu, tyraminu, kadaverinu, putrescinu, spermidinu, sperminu, agmatinu a fenyletylaminu) bakteriemi izolovanými z masných výrobků, produktů studené kuchyně a pitné vody. Celkem bylo izolováno 69 bakterií. Z vybraných masných výrobků bylo izolováno 21 bakterií, z lahůdek 24 bakterií a z pitné vody 24 bakterií. Produkce biogenních aminů …moreAbstract:
The aim of this work was to explore the production of biogenic amines (histamine, tyramine, cadaverine, putrescine, spermidine, spermine, agmatine and phenylethylamine) on bacteria isolated from meat products, delicatessen products and drinking water. A total of 69 bacteria were isolated. From meat products were isolated 21 bacteria, 24 isolates were from selected delicatessens and from drinking water …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
22778
Thesis defence
- Date of defence: 15. 6. 2011
- Supervisor: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PUREVDORJ, Khatantuul. \textit{Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z masných výrobků a produktů studené kuchyně}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/jnfjn5/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
PUREVDORJ, Khatantuul. Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z masných výrobků a produktů studené kuchyně. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech
Eva Pechlátová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Simona Káčerová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Lucie Vítková -
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Biogenní aminy v produktech minipivovarů
Michaela SYMONOVÁ -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková