Khatantuul PUREVDORJ

Bakalářská práce

Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z masných výrobků a produktů studené kuchyně

Production of biogenic amines by bacteria isolated from meat products and cold meals
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo studium produkce biogenních aminů (histaminu, tyraminu, kadaverinu, putrescinu, spermidinu, sperminu, agmatinu a fenyletylaminu) bakteriemi izolovanými z masných výrobků, produktů studené kuchyně a pitné vody. Celkem bylo izolováno 69 bakterií. Z vybraných masných výrobků bylo izolováno 21 bakterií, z lahůdek 24 bakterií a z pitné vody 24 bakterií. Produkce biogenních aminů …více
Abstract:
The aim of this work was to explore the production of biogenic amines (histamine, tyramine, cadaverine, putrescine, spermidine, spermine, agmatine and phenylethylamine) on bacteria isolated from meat products, delicatessen products and drinking water. A total of 69 bacteria were isolated. From meat products were isolated 21 bacteria, 24 isolates were from selected delicatessens and from drinking water …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor: 22778

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 15. 6. 2011
  • Vedoucí: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

PUREVDORJ, Khatantuul. Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z masných výrobků a produktů studené kuchyně. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin