Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z masných výrobků a produktů studené kuchyně – Khatantuul PUREVDORJ
Khatantuul PUREVDORJ
Bakalářská práce
Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z masných výrobků a produktů studené kuchyně
Production of biogenic amines by bacteria isolated from meat products and cold meals
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo studium produkce biogenních aminů (histaminu, tyraminu, kadaverinu, putrescinu, spermidinu, sperminu, agmatinu a fenyletylaminu) bakteriemi izolovanými z masných výrobků, produktů studené kuchyně a pitné vody. Celkem bylo izolováno 69 bakterií. Z vybraných masných výrobků bylo izolováno 21 bakterií, z lahůdek 24 bakterií a z pitné vody 24 bakterií. Produkce biogenních aminů …víceAbstract:
The aim of this work was to explore the production of biogenic amines (histamine, tyramine, cadaverine, putrescine, spermidine, spermine, agmatine and phenylethylamine) on bacteria isolated from meat products, delicatessen products and drinking water. A total of 69 bacteria were isolated. From meat products were isolated 21 bacteria, 24 isolates were from selected delicatessens and from drinking water …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22778
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2011
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PUREVDORJ, Khatantuul. \textit{Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z masných výrobků a produktů studené kuchyně}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/jnfjn5/.
Jak správně citovat práci
PUREVDORJ, Khatantuul. Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z masných výrobků a produktů studené kuchyně. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Biogenní aminy v ovoci, zelenině a bramborech
Eva Pechlátová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Simona Káčerová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Lucie Vítková -
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Biogenní aminy v produktech minipivovarů
Michaela SYMONOVÁ -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková