Mgr. Karolína Winklerová

absolventská práce studenta CŽV

Dvakrát výjimeční - nadaní žáci s dyslexií

Twice gifted - gifted pupils with dyslexia
Anotace:
Dvakrát výjimeční žáci jsou velmi heterogenní skupina žáků, jejichž základním pojítkem je nadání a zároveň dysfunkce nebo porucha. Tato závěrečná práce si klade za cíl v teoretické části popsat a charakterizovat s využitím dostupné literatury nadané žáky s poruchou učení, konkrétně s dyslexií. Praktická část této práce je založena na průzkumu, jehož výsledky doplňují teoretickou část práce. Jedná se …více
Abstract:
Twice gifted pupils are very heterogenous group of pupils, their main connection are talent and dysfunction or disability together. The main aim of this thesis is to characterize gifted pupils with a specific learning disability with a focus on dyslexia by using an accessible literature. Practical part of this thesis is based on a survey, whose results complete the theoretical part of this thesis. …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Dita Janderková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Prohlašuji, že jsem práci: Dvakrát výjimeční _ nadané děti s dyslexií vypracoval/a samostatně a veškeré použité prameny a informace uvádím v seznamu použité literatury. Souhlasím, aby moje práce byla zveřejněna v souladu s § 47b zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s platnou Směrnicí o zveřejňování vysokoškolských závěrečných prací. Jsem si vědom/a, že se na moji práci vztahuje zákon č. 121/2000 Sb., autorský zákon, a že Mendelova univerzita v Brně má právo na uzavření licenční smlouvy a užití této práce jako školního díla podle § 60 odst. 1 autorského zákona. Dále se zavazuji, že před sepsáním licenční smlouvy o využití díla jinou osobou (subjektem) si vyžádám písemné stanovisko univerzity, že předmětná licenční smlouva není v rozporu s oprávněnými zájmy univerzity, a zavazuji se uhradit případný příspěvek na úhradu nákladů spojených se vznikem díla, a to až do jejich skutečné výše.
Prohlašuji, že jsem práci: Dvakrát výjimeční _ nadané děti s dyslexií vypracoval/a samostatně a veškeré použité prameny a informace uvádím v seznamu použité literatury. Souhlasím, aby moje práce byla zveřejněna v souladu s § 47b zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, a v souladu s platnou Směrnicí o zveřejňování vysokoškolských závěrečných prací. Jsem si vědom/a, že se na moji práci vztahuje zákon č. 121/2000 Sb., autorský zákon, a že Mendelova univerzita v Brně má právo na uzavření licenční smlouvy a užití této práce jako školního díla podle § 60 odst. 1 autorského zákona. Dále se zavazuji, že před sepsáním licenční smlouvy o využití díla jinou osobou (subjektem) si vyžádám písemné stanovisko univerzity, že předmětná licenční smlouva není v rozporu s oprávněnými zájmy univerzity, a zavazuji se uhradit případný příspěvek na úhradu nákladů spojených se vznikem díla, a to až do jejich skutečné výše.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Institut celoživotního vzdělávání

Mendelova univerzita v Brně

Institut celoživotního vzdělávání

celoživotní / obor:
Studium v oblasti pedagogických věd / Učitelství odborných předmětů

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses jo8p1x jo8p1x/2
25. 5. 2017
Složky
Soubory
Zerdaloglu, S.
25. 5. 2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.