Detekce apikulátních a ušlechtilých kvasinek v kvasícím moštu pomocí PCR – Bc. Filip Kosek
Bc. Filip Kosek
Master's thesis
Detekce apikulátních a ušlechtilých kvasinek v kvasícím moštu pomocí PCR
Detection of apiculate wine yeasts and Saccharomyces in fermenting must by the means of PCR
Abstract:
V rámci této diplomové práce bylo zkoumáno, jak moc ovlivňuje charakter vína apiku-látní kvasinka Metschnikowia pulcherrima. Za tímto účelem byla vyrobena dvě vína z odrůdy Ryzlink vlašský stejným technologickým postupem s tím rozdílem, že do dvou oddělených moštů byl přidán zákvas s odlišnými kvasinkami. Literární část práce pojednává obecně o kvasinkách, které jsou používány ve vinařství. Popsány …moreAbstract:
In this diploma thesis we investigate how wine characteristics is influenced by the apiculate wine yeast Metschnikowia pulcherrima. For this purpose, two wines of a grape variety Welschriesling were manufactured using an identical technological approach with the only distinction: two separated musts were supplied with broth containing different yeasts. The literary part of the thesis discusses yeasts …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2016
- Supervisor: Ing. Kateřina Baránková, Ph.D.
- Reader: Kamil Prokeš, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOSEK, Filip. \textit{Detekce apikulátních a~ušlechtilých kvasinek v~kvasícím moštu pomocí PCR}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2016. Available from: https://theses.cz/id/joaba1/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
-
Role of phospholipase C in recovery of yeast Saccharomyces cerevisiae from heat stress
Jan Dohnálek -
Mikrobiální produkce glycerolu kvasinkami Saccharomyces cerevisiae
Karolína Žižková -
Testování schopnosti peptidů navržených pomocí neuronových sítí vázat kovy v kvasince Saccharomyces cerevisiae
Jan Křesťan -
Využití kvasinky Saccharomyces cerevisiae pro studium proteinových interakcí
Markéta Nováková -
Laktátdehydrogenasy u kvasinky Saccharomyces cerevisiae
Lenka Richterová -
Fermentační produkce glycerolu vybranými kmeny kvasinek Saccharomyces cerevisiae
Vítězslav Rybář -
Exprese lidského alfa-3 beta-1 komplexu Na+/K+-ATPasy v kvasinkách Saccharomyces cerevisiae
Veronika KOLOMAZNÍKOVÁ -
Selekce kmene Saccharomyces cerevisiae pro výrobu beta-glukanu v provozním měřítku
Lukáš Fidrich
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights