Detekce apikulátních a ušlechtilých kvasinek v kvasícím moštu pomocí PCR – Bc. Filip Kosek
Bc. Filip Kosek
Diplomová práce
Detekce apikulátních a ušlechtilých kvasinek v kvasícím moštu pomocí PCR
Detection of apiculate wine yeasts and Saccharomyces in fermenting must by the means of PCR
Anotace:
V rámci této diplomové práce bylo zkoumáno, jak moc ovlivňuje charakter vína apiku-látní kvasinka Metschnikowia pulcherrima. Za tímto účelem byla vyrobena dvě vína z odrůdy Ryzlink vlašský stejným technologickým postupem s tím rozdílem, že do dvou oddělených moštů byl přidán zákvas s odlišnými kvasinkami. Literární část práce pojednává obecně o kvasinkách, které jsou používány ve vinařství. Popsány …víceAbstract:
In this diploma thesis we investigate how wine characteristics is influenced by the apiculate wine yeast Metschnikowia pulcherrima. For this purpose, two wines of a grape variety Welschriesling were manufactured using an identical technological approach with the only distinction: two separated musts were supplied with broth containing different yeasts. The literary part of the thesis discusses yeasts …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 6. 2016
- Vedoucí: Ing. Kateřina Baránková, Ph.D.
- Oponent: Kamil Prokeš, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Role of phospholipase C in recovery of yeast Saccharomyces cerevisiae from heat stress
Jan Dohnálek -
Testování schopnosti peptidů navržených pomocí neuronových sítí vázat kovy v kvasince Saccharomyces cerevisiae
Jan Křesťan -
Mikrobiální produkce glycerolu kvasinkami Saccharomyces cerevisiae
Karolína Žižková -
Využití kvasinky Saccharomyces cerevisiae pro studium proteinových interakcí
Markéta Nováková -
Laktátdehydrogenasy u kvasinky Saccharomyces cerevisiae
Lenka Richterová -
Fermentační produkce glycerolu vybranými kmeny kvasinek Saccharomyces cerevisiae
Vítězslav Rybář -
Exprese lidského alfa-3 beta-1 komplexu Na+/K+-ATPasy v kvasinkách Saccharomyces cerevisiae
Veronika KOLOMAZNÍKOVÁ -
Selekce kmene Saccharomyces cerevisiae pro výrobu beta-glukanu v provozním měřítku
Lukáš Fidrich
Název
Vložil
Vloženo
Práva