Theses 

Vplyv filozofie ďalekého východu na gastronómiu – Dana Sopúchová

česky | in English | slovensky

Agenda:
Změnit agendu. Adresa v ISu:

Vysoká škola ekonomická v Praze

Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Cestovní ruch a regionální rozvoj

Dana Sopúchová

Bakalářská práce

Vplyv filozofie ďalekého východu na gastronómiu

Vplyv filozofie ďalekého východu na gastronómiu

Anotace: Cílem této práce je charakterizovat vliv filozofie na oblast gastronomie v regionu Dálný východ. První část práce se zabývá definicí pojmů gastronomie a filozofie. Druhá část se věnuje tradiční čínské medicíně. Konkrétním projevem filozofie v gastronomii se zabývá další kapitola. V poslední části práce je řešena hypotéza, zda s pronikáním východní gastronomie na Západ se zároveň přenáší i východní filozofie.

Abstract: The aim of this study is to identify the characteristics of the impact of the philosophy on the gastronomy in the Far East Region. The first part of the study is focused on the definition of the gastronomy and the philosophy. The Traditional Chinese Medicine is characterized in the second part. In the third part there are samples of the impact of the philosophy on the gastronomy. The last part studies the hypothesis of the penetration of the eastern gastronomy to the West and spreading there the eastern philosophy.

Abstract: Cieľom tejto práce je charakterizovať vplyv filozofie na oblasť gastronómie v regióne Ďaleký východ. Prvá časť práce sa zaoberá definíciou pojmov gastronómia a filozofia. Druhá časť sa venuje tradičnej čínskej medicíne. Konkrétnym prejavom filozofie v gastronómii sa zaoberá ďalšia kapitola. V poslednej časti práce je riešená hypotéza, či s prenikaním východnej gastronómie na Západ sa zároveň prenáša aj východná filozofia.

Klíčová slova: filozofie dálného východu, tradiční čínská medicína, filozofie, gastronomie

Keywords: Traditional Chinese Medicine, Far Eastern Philosophy, philosophy, gastronomy

Klíčová slova: tradičná čínska medicína, filozofia ďalekého východu, gastronómia, filozofia

Jazyk práce: slovenština

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 9. 6. 2014
  • Vedoucí: Lena Mlejnková
  • Oponent: Jarmila Netková

Citační záznam

Citace dle ISO 690: LaTeX | HTML | text | BibTeX | Wikipedie

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu

Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/41789

Relevantní odkazy 


Nahoru | Aktuální datum a čas: 22. 5. 2019 17:03, 21. (lichý) týden

Soukromí

Kontakty: theses(zavináč/atsign)fi(tečka/dot)muni(tečka/dot)cz