Hodnocení tvorby výnosových prvků u odrůdy Kazbek a Saaz Late – Bc. Lucie Štefanová
Bc. Lucie Štefanová
Diplomová práce
Hodnocení tvorby výnosových prvků u odrůdy Kazbek a Saaz Late
Evaluation of creation of yield parameters of Kazbek and Saaz Late cultivars
Anotace:
Chmel se na Žatecku pěstoval již před 700 lety. Z roku 1348 pochází první písemná zmínka o místní chmelnici, je však jisté, že chmelnice vlastnili právovárečníci a církevní hodnostáři již dříve. Nejdříve se chmel v širším měřítku začal pěstovat na klášterních pozemcích. Český a tím i žatecký chmel dosáhl vrcholu v 19. století, především pro svou vůni, barvu i obsah lupulinu, a stal se také měřítkem …víceAbstract:
Hops has been grown in Saaz region for 700 years. The first written mention about local hop garden comes from 1348, but it is certain that the hop gardens were owned by brewers and church dignitaries even earlier. First, hops was grown on the monastery grounds on a large scale. Czech, and thus Saaz hops, reached its peak in the 19th century, mainly for its fragrance, color and kontent of lupulin, and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Josef Pulkrábek, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠTEFANOVÁ, Lucie. \textit{Hodnocení tvorby výnosových prvků u odrůdy Kazbek a Saaz Late}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/jqo7m5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Rozvoj venkova a zemědělství / Rozvoj venkovského prostoru
Práce na příbuzné téma
-
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Chemical analysis of fatty acids and volatile substances of selected types of nuts and seeds
Morine Akuro Ndah -
Antimicrobial activity and chemical composition of essential oils and extracts from Indian medicinal plants
Aishwarya Chaure -
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Chemical analysis of the essential oil of selected African plants
Abiodun Ogundele -
Vliv ozelenění meziřadí chmelnice na kvalitu chmelových hlávek
Matej Žucha -
Vliv ošetření chmele otáčivého vybranými přírodními látkami s fungicidním účinkem na kvalitu chmelových hlávek
Jan Řehoř -
Účinnost vybraných přírodních látek proti peronospoře chmelové při pěstování chmele otáčivého
Jan Vostřel
Název
Vložil
Vloženo
Práva