Kyselina kávová jako nový fluorescenční marker kvality nápojů – Veronika Vodová
Veronika Vodová
Bachelor's thesis
Kyselina kávová jako nový fluorescenční marker kvality nápojů
Caffeic acid as a new fluorescent marker of beverage quality
Abstract:
Práce byla zaměřena na studium fotochemického chování kyseliny kávové (KK) se zřetelem na hodnocení kvality nápojů. Tato organická kyselina se vyskytuje v různých nápojích přírodního původu, jako jsou révová vína, džusy nebo čaje. KK vykazuje velmi zajímavé fotochemické chování, které je ovlivněno prostředím, ve kterém se KK nachází. Bude-li se měnit kvalita nápoje například z pohledu pančování, zákonitě …moreAbstract:
The work was focused on the study of the photochemical behaviour of caffeic acid (KK) with focus on the evaluation of quality of beverages. This organic acid is found in various beverages of natural origin, such as grape wines, juices, or teas. KK shows a very interesting photochemical behaviour, which is influenced by the environment in which it is found. If the quality of drinks changes, for example …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2023
- Supervisor: Ing. Lukáš Nejdl, Ph.D.
- Reader: Filip Mravec, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Příprava transgenních kataninových linií rostlin Arabidopsis thaliana nesoucích fúzní protein s fluorescenčním markerem u vybraných KATANIN1 mutantů.
Markéta TRAJEROVÁ -
Geneze minerální vody na Ondrášovsku
Bibiána Pasternáková -
Struktura termální minerální vody Pasohlávky – Mušov
Monika Chladilová -
Prodej balené vody v ČR v environmentálních a ekonomických souvislostech
Nikola Procházková -
Vliv obsahu minerálních látek na senzorické vlastnosti pitné a minerální vody
Martin Švácha -
Revitalizace jímacího území léčivé minerální vody Šaratice v k.ú. Nesvačilka
Břetislav Rohel