Strava a lektvary v literatuře českého středověku a renesance – Eva HYNEŠOVÁ
Eva HYNEŠOVÁ
Bakalářská práce
Strava a lektvary v literatuře českého středověku a renesance
Meal and Potions in the Literature of Czech Middle Ages and Renaissance
Anotace:
Tématem bakalářské práce jsou pokrmy a nápoje v období středověku a renesance. Autorka čerpala nejen z primární literatury z daného období, ale i ze sekundární literatury, zejména z děl současné historičky Magdaleny Beranové a Čeňka Zíbrta, vědce, který vydával reedice Staročeských kuchařek na přelomu 19. a 20. století. Cílem práce je popsat způsob přípravy a konzumace pokrmů, nápojů, včetně odhalení …víceAbstract:
The thesis is focused on food and beverages in the Middle Ages and in the Renaissance. The author drew not only from the primary literature of that period, but also from the secondary literature, especially the works of contemporary historical Magdalene Beranova and Čeňka Zíbrt , scientists, who published a reissue of traditional Czech cookbooks in the 19th and 20th centuries. The aim is to describe …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2014
Zveřejnit od: 9. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Jana Skálová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HYNEŠOVÁ, Eva. Strava a lektvary v literatuře českého středověku a renesance. Č. Bud., 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Filozofická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 9. 5. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Filozofická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Bohemistika
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva