Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí – Bc. Magdaléna ZAVADILOVÁ
Bc. Magdaléna ZAVADILOVÁ
Master's thesis
Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí
Antioxidant activity of selected varieties of quince
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlivem odrůdové skladby a tepelné úpravy na obsah celkových polyfenolů a antioxidační aktivity ve vybraných odrůdách kdoulí. Teoretická část obsahuje stručnou charakteristiku zkoumaných odrůd, jejich chemické a morfologické znaky, podmínky a význam pěstování. Součástí je také přehled metod používaných pro stanovení antioxidantů a vliv úpravy potravin na jejich aktivitu. V …moreAbstract:
This thesis deals with the influence of varietal and heat treatment on the total polyphenol content and antioxidant activity in selected varieties of quince. The theoretical part contains a brief description of the varieties studied, their chemical and morphological characters, and the importance of growing conditions. Also included is an overview of methods used for determination of antioxidants and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
14828
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ZAVADILOVÁ, Magdaléna. Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Rostlinné antioxidanty jako alternativa pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků
Kateřina Havlová -
Změny bioaktivních látek u kdoulí v průběhu skladování
Nikola Durkačová