Bc. Magdaléna ZAVADILOVÁ

Master's thesis

Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí

Antioxidant activity of selected varieties of quince
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá vlivem odrůdové skladby a tepelné úpravy na obsah celkových polyfenolů a antioxidační aktivity ve vybraných odrůdách kdoulí. Teoretická část obsahuje stručnou charakteristiku zkoumaných odrůd, jejich chemické a morfologické znaky, podmínky a význam pěstování. Součástí je také přehled metod používaných pro stanovení antioxidantů a vliv úpravy potravin na jejich aktivitu. V …viac
Abstract:
This thesis deals with the influence of varietal and heat treatment on the total polyphenol content and antioxidant activity in selected varieties of quince. The theoretical part contains a brief description of the varieties studied, their chemical and morphological characters, and the importance of growing conditions. Also included is an overview of methods used for determination of antioxidants and …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 14828

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 6. 2010
  • Vedúci: Mgr. Monika Černá

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ZAVADILOVÁ, Magdaléna. Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí. Kroměříž, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe