Srovnání obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti – Bc. Ludmila Trávníková
Bc. Ludmila Trávníková
Master's thesis
Srovnání obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti
Comparison of Biogenic Amines in White Wines from the Wine Region of Slovácko
Abstract:
Diplomová práce se zabývá srovnáním obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti. V teoretické části byla popsána technologie výroby bílých vín, v druhé kapitole byly popsány mikroorganismy produkující biogenní aminy ve víně a obsahy biogenních aminů vyskytující se ve víně. Ve třetí kapitole byly popsány faktory, které ovlivňují produkci biogenních aminů ve víně. V praktické …moreAbstract:
The thesis deals with comparing the content of biogenic amines, for white wines from the wine region of Slovácko. The theoretical part describes the technology of white wines, in the second chapter were described microorganisms producing biogenic amines in wine and contents of biogenic amines occurring in wine. In the third chapter described factors that influence the production of biogenic amines …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2016
Accessible from:: 11. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TRÁVNÍKOVÁ, Ludmila. \textit{Srovnání obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/jtzkvb/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Trávníková, Ludmila. Srovnání obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Biogenní aminy v potravinách
Tomáš Macek -
Porovnání obsahu biogenních aminů mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny
Katarína Mária Savková -
Biogenne amíny vo víne
Tereza Grančičová -
Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně
Karolína Kostelníková -
Vino a vinařství v rozvoji regionu (přeshraniční srovnání mikroregionu Hodonínsko a Skalického vinohradnického rajónu)
Zuzana Budinská -
Výroba vína je umění - servírování je věda
Jan Pavlíček