Srovnání obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti – Bc. Ludmila Trávníková
Bc. Ludmila Trávníková
Master's thesis
Srovnání obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti
Comparison of Biogenic Amines in White Wines from the Wine Region of Slovácko
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá srovnáním obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti. V teoretické části byla popsána technologie výroby bílých vín, v druhé kapitole byly popsány mikroorganismy produkující biogenní aminy ve víně a obsahy biogenních aminů vyskytující se ve víně. Ve třetí kapitole byly popsány faktory, které ovlivňují produkci biogenních aminů ve víně. V praktické …viacAbstract:
The thesis deals with comparing the content of biogenic amines, for white wines from the wine region of Slovácko. The theoretical part describes the technology of white wines, in the second chapter were described microorganisms producing biogenic amines in wine and contents of biogenic amines occurring in wine. In the third chapter described factors that influence the production of biogenic amines …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Zverejniť od: 11. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Trávníková, Ludmila. Srovnání obsahů biogenních aminů u bílých vín ze Slovácké vinařské podoblasti. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Biogenní aminy v potravinách
Tomáš Macek -
Porovnání obsahu biogenních aminů mezi naturálními a konvenčně připravovanými víny
Katarína Mária Savková -
Biogenne amíny vo víne
Tereza Grančičová -
Vliv kvasničních kalů na obsah biogenních aminů ve víně
Karolína Kostelníková -
Vino a vinařství v rozvoji regionu (přeshraniční srovnání mikroregionu Hodonínsko a Skalického vinohradnického rajónu)
Zuzana Budinská -
Výroba vína je umění - servírování je věda
Jan Pavlíček