Senzorická jakost vybraných cukrářských výrobků z bezlepkových surovin pomocí modifikovaných receptur – Bc. Daria Musiienko
Bc. Daria Musiienko
Master's thesis
Senzorická jakost vybraných cukrářských výrobků z bezlepkových surovin pomocí modifikovaných receptur
Sensory quality of selected confectionery products from gluten-free raw materials using modified recipes
Abstract:
Práce se zabývala senzorickou jakosti vybraných cukrářských výrobků z bezlepkových surovin připravených pomocí modifikovaných receptur. Práce byla rozdělena do dvou částí: teoretické a praktické. Nejprve se v práci věnovalo základním pojmům týkajícím se lepku a jeho složek. Dále byly zpracovány informace o onemocněních spojených s lepkem, jako je celiakie, neceliakální citlivost na lepek a alergie …moreAbstract:
The work focused on the sensory quality of selected confectionery products made from gluten-free ingredients using modified recipes. The work was divided into two parts: theoretical and practical. The theoretical part of the work covered basic concepts of gluten and its components. Information about diseases related to gluten, such as celiac disease, non-celiac gluten sensitivity, and gluten allergy …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 15. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Mgr. Diana Chrpová, Ph.D.
- Reader: Vojtech Ilko, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MUSIIENKO, Daria. \textit{Senzorická jakost vybraných cukrářských výrobků z~bezlepkových surovin pomocí modifikovaných receptur}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/jufnoo/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Bezlepková dieta
Šárka Malaníková -
"Bezlepková dieta" v odborné přípravě studentů hotelové školy a učebního oboru kuchař -číšník
Radka VRZALOVÁ -
Bezlepková dieta - realita v restauračních zařízeních
Miroslava KUCHAŘOVÁ -
Bezlepková dieta - realita ve školních zařízeních
Marie JIRÁČKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita v obchodech zdravé výživy
Veronika BLAŽKOVÁ -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ -
Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami
Anna Liberská -
Enzymy produkované probiotickou bakterií jako alternativa bezlepkové diety.
Michaela Šťastná
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights