Senzorická jakost vybraných cukrářských výrobků z bezlepkových surovin pomocí modifikovaných receptur – Bc. Daria Musiienko
Bc. Daria Musiienko
Diplomová práce
Senzorická jakost vybraných cukrářských výrobků z bezlepkových surovin pomocí modifikovaných receptur
Sensory quality of selected confectionery products from gluten-free raw materials using modified recipes
Anotace:
Práce se zabývala senzorickou jakosti vybraných cukrářských výrobků z bezlepkových surovin připravených pomocí modifikovaných receptur. Práce byla rozdělena do dvou částí: teoretické a praktické. Nejprve se v práci věnovalo základním pojmům týkajícím se lepku a jeho složek. Dále byly zpracovány informace o onemocněních spojených s lepkem, jako je celiakie, neceliakální citlivost na lepek a alergie …víceAbstract:
The work focused on the sensory quality of selected confectionery products made from gluten-free ingredients using modified recipes. The work was divided into two parts: theoretical and practical. The theoretical part of the work covered basic concepts of gluten and its components. Information about diseases related to gluten, such as celiac disease, non-celiac gluten sensitivity, and gluten allergy …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Mgr. Diana Chrpová, Ph.D.
- Oponent: Vojtech Ilko, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MUSIIENKO, Daria. \textit{Senzorická jakost vybraných cukrářských výrobků z~bezlepkových surovin pomocí modifikovaných receptur}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/jufnoo/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Bezlepková dieta
Šárka Malaníková -
"Bezlepková dieta" v odborné přípravě studentů hotelové školy a učebního oboru kuchař -číšník
Radka VRZALOVÁ -
Bezlepková dieta - realita v restauračních zařízeních
Miroslava KUCHAŘOVÁ -
Bezlepková dieta - realita ve školních zařízeních
Marie JIRÁČKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita v obchodech zdravé výživy
Veronika BLAŽKOVÁ -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ -
Lepek a jeho spojitost s různými onemocněními a poruchami
Anna Liberská -
Enzymy produkované probiotickou bakterií jako alternativa bezlepkové diety.
Michaela Šťastná
Název
Vložil
Vloženo
Práva