Vliv úpravy vzorku na obsah a zastoupení fenolických látek v obilovinách – Bc. Pavel Hofmeister
Bc. Pavel Hofmeister
Master's thesis
Vliv úpravy vzorku na obsah a zastoupení fenolických látek v obilovinách
Influence sample treatment on content and representation phenolic compounds in cereals
Abstract:
Práce je zaměřena na různé způsoby uvolnění fenolických látek z obilovin. Byla použita kyselá, alkalická a enzymatická hydrolýza. Kyselá hydrolýza byla zkoušena za horka a v ultrazvuku, u alkalické hydrolýzy byl zkoušen vliv přídavku kyseliny askorbové a EDTA na degradaci fenolických látek. Enzymatická hydrolýza byla provedena na neupraveném vzorku a dále na vzorku, který byl podroben alkalické a kyselé …moreAbstract:
This thesis is focused on the different ways of releasing phenolic substances from cereals. Acid, alkaline and enzymatic hydrolysis were used. Two ways of acid hydrolysis was tested, heat and ultrasound treatment. The effect of the addition of ascorbic acid and EDTA on the degradation of phenolic compounds was monitored during alkaline hydrolysis. Enzymatic hydrolysis was performed with untreated sample …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 5. 2017
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2017
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HOFMEISTER, Pavel. \textit{Vliv úpravy vzorku na obsah a zastoupení fenolických látek v obilovinách}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/jw2bpi/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hofmeister, Pavel. Vliv úpravy vzorku na obsah a zastoupení fenolických látek v obilovinách. Pardubice, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Stanovení proteinových markerů Alzheimerovy nemoci metodou tandemové hmotnostní spektrometrie
Jaromír Stráník -
Studium metabolismu anaerobních baktérií trávicího traktu drůbeže pomocí hmotnostní spektrometrie
Filip Štěpánek -
Vývoj metod hmotnostní spektrometrie pro stanovení proteinových markerů Alzheimerovy nemoci
Markéta Nezvedová -
Hmotnostní spektrometrie chalkogenidů
Lukáš Pečinka -
Iontová mobilita a hmotnostní spektrometrie v kontrole falšování koření
Dominik HALMAN -
Hmotnostní spektrometrie v klinických aplikacích
Barbora PISKLÁKOVÁ -
Analýza oxylipinů v různých biologických tkáních pomocí hmotnostní spektrometrie
Aneta Bábíková -
Analýza lignolů pomocí hmotnostní spektrometrie
Bronislav ONDRUŠEK