Bc. Pavel Hofmeister

Master's thesis

Vliv úpravy vzorku na obsah a zastoupení fenolických látek v obilovinách

Influence sample treatment on content and representation phenolic compounds in cereals
Anotácia:
Práce je zaměřena na různé způsoby uvolnění fenolických látek z obilovin. Byla použita kyselá, alkalická a enzymatická hydrolýza. Kyselá hydrolýza byla zkoušena za horka a v ultrazvuku, u alkalické hydrolýzy byl zkoušen vliv přídavku kyseliny askorbové a EDTA na degradaci fenolických látek. Enzymatická hydrolýza byla provedena na neupraveném vzorku a dále na vzorku, který byl podroben alkalické a kyselé …viac
Abstract:
This thesis is focused on the different ways of releasing phenolic substances from cereals. Acid, alkaline and enzymatic hydrolysis were used. Two ways of acid hydrolysis was tested, heat and ultrasound treatment. The effect of the addition of ascorbic acid and EDTA on the degradation of phenolic compounds was monitored during alkaline hydrolysis. Enzymatic hydrolysis was performed with untreated sample …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2017
  • Vedúci: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hofmeister, Pavel. Vliv úpravy vzorku na obsah a zastoupení fenolických látek v obilovinách. Pardubice, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická