Vliv úpravy vzorku na obsah a zastoupení fenolických látek v obilovinách – Bc. Pavel Hofmeister
Bc. Pavel Hofmeister
Diplomová práce
Vliv úpravy vzorku na obsah a zastoupení fenolických látek v obilovinách
Influence sample treatment on content and representation phenolic compounds in cereals
Anotace:
Práce je zaměřena na různé způsoby uvolnění fenolických látek z obilovin. Byla použita kyselá, alkalická a enzymatická hydrolýza. Kyselá hydrolýza byla zkoušena za horka a v ultrazvuku, u alkalické hydrolýzy byl zkoušen vliv přídavku kyseliny askorbové a EDTA na degradaci fenolických látek. Enzymatická hydrolýza byla provedena na neupraveném vzorku a dále na vzorku, který byl podroben alkalické a kyselé …víceAbstract:
This thesis is focused on the different ways of releasing phenolic substances from cereals. Acid, alkaline and enzymatic hydrolysis were used. Two ways of acid hydrolysis was tested, heat and ultrasound treatment. The effect of the addition of ascorbic acid and EDTA on the degradation of phenolic compounds was monitored during alkaline hydrolysis. Enzymatic hydrolysis was performed with untreated sample …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2017
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Česlová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Hofmeister, Pavel. Vliv úpravy vzorku na obsah a zastoupení fenolických látek v obilovinách. Pardubice, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení proteinových markerů Alzheimerovy nemoci metodou tandemové hmotnostní spektrometrie
Jaromír Stráník -
Vývoj metod hmotnostní spektrometrie pro stanovení proteinových markerů Alzheimerovy nemoci
Markéta Nezvedová -
Studium metabolismu anaerobních baktérií trávicího traktu drůbeže pomocí hmotnostní spektrometrie
Filip Štěpánek -
Hmotnostní spektrometrie chalkogenidů
Lukáš Pečinka -
Iontová mobilita a hmotnostní spektrometrie v kontrole falšování koření
Dominik HALMAN -
Hmotnostní spektrometrie v klinických aplikacích
Barbora PISKLÁKOVÁ -
Analýza oxylipinů v různých biologických tkáních pomocí hmotnostní spektrometrie
Aneta Bábíková -
Analýza lignolů pomocí hmotnostní spektrometrie
Bronislav ONDRUŠEK