Bc. Silvie Janeková

Master's thesis

Využívání stravenek a stravenkového paušálu jako zaměstnaneckého benefitu v Česku

Use of Meal Vouchers and Meal Lump Sum as an Employee Benefit in the Czech Republic
Abstract:
Tato diplomová práce zkoumá porovnání dvou zaměstnaneckých benefitů, stravenek a stravenkového paušálu, a jejich dopad na zaměstnance a zaměstnavatele v České republice. Analyzuje jejich výhody a nevýhody s ohledem na daňové aspekty a vliv na pracovní prostředí. Využívá komparativní analýzu, rozhovory s odborníky, dotazníková šetření a konzultace s daňovými specialisty. Výsledky naznačují, že stravenkový …more
Abstract:
This thesis examines the comparison of two employee benefits, meal vouchers and meal lump sum, and their impact on both employees and employers in the Czech Republic. It analyzes their advantages and disadvantages concerning tax aspects and their influence on the work environment. Utilizing comparative analysis, expert interviews, surveys, and consultations with tax specialists, the study indicates …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 12. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Petr Studnička, PhD.
  • Reader: Ing. Jiří Zelený, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.

University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.

Master programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality and Spa Management

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.