Vláknina- její význam v našem jídelníčku – Bc. Alexandra STUCHLÁ
Bc. Alexandra STUCHLÁ
Bachelor's thesis
Vláknina- její význam v našem jídelníčku
Dietary fiber- its importance in our diet
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na potravní vlákninu, její význam v našem stravování a na informovanost studentů vybraných středních škol na Ostravsku o této problematice. Úvodní teoretická část se zabývá vysvětlením pojmu vláknina, jejích hlavních zdrojů, především ovoce, zeleniny a obilovin. Součástí je také popis příznivého působení vlákniny na trávicí trakt, hladinu glukózy a cholesterolu v krvi aj …moreAbstract:
Bachelor thesis is bent on dietary fiber, her meaning in our food and on know - how students choice handle schools in Ostrava region about those problems. Introductory theoretic part deals with explication conceive dietary fiber, her chief sources, especially fruit, vegetables and cereals. Part of this is also description positive function of dietary fiber on digestive tract, g shell glucose and cholesterol …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2011
Accessible from:: 29. 4. 2011
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2011
- Supervisor: MUDr. Jana Povová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
STUCHLÁ, Alexandra. Vláknina- její význam v našem jídelníčku. Ostrava, 2011. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Public Health Care / Public Health Protection
Theses on a related topic
-
Naplňování doporučené denní dávky minerálních látek ve výživě pacientů Psychiatrické léčebny v Kroměříži
Renata HAVLÍKOVÁ -
Nežádoucí vedlejší účinky hormonální antikoncepce a informovanost o nich u studentů gymnázií
Nikola Doležalová -
Informovanost chlapců a dívek o antikoncepci
Natálie Kneeová -
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL -
Ovoce a zelenina jako zdroje vlákniny a minerálních látek v systému školního stravování
Filip ZDENĚK -
Vlastnosti a zdroje vlákniny
Martina PASTYŘÍKOVÁ