Bc. Alexandra STUCHLÁ

Bachelor's thesis

Vláknina- její význam v našem jídelníčku

Dietary fiber- its importance in our diet
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na potravní vlákninu, její význam v našem stravování a na informovanost studentů vybraných středních škol na Ostravsku o této problematice. Úvodní teoretická část se zabývá vysvětlením pojmu vláknina, jejích hlavních zdrojů, především ovoce, zeleniny a obilovin. Součástí je také popis příznivého působení vlákniny na trávicí trakt, hladinu glukózy a cholesterolu v krvi aj …more
Abstract:
Bachelor thesis is bent on dietary fiber, her meaning in our food and on know - how students choice handle schools in Ostrava region about those problems. Introductory theoretic part deals with explication conceive dietary fiber, her chief sources, especially fruit, vegetables and cereals. Part of this is also description positive function of dietary fiber on digestive tract, g shell glucose and cholesterol …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2011
Accessible from:: 29. 4. 2011

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 6. 2011
  • Supervisor: MUDr. Jana Povová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

STUCHLÁ, Alexandra. Vláknina- její význam v našem jídelníčku. Ostrava, 2011. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 29. 4. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakulta