Bc. Ladislav Bureš

Diplomová práce

Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.

Utilisation of Chicken Slaughterhouse Protein by-products for Preparing Collagen.
Anotace:
Tato práce se zabývá kategorizací, charakterizací a možnostmi zpracování pevných a kapalných vedlejších produktů z jatečného zpracování zvířat. V praktické části byla zpracována vybraná tkáň z porážky drůbeže (kuřecí žaludky), biotechnologickým procesem na želatiny a hydrolyzáty. Byl studován vliv vybraných technologických podmínek na účinnost procesu a charakterizace připravených želatin.
Abstract:
This thesis deals with the categorization, characterization and possibilities of processing of solid and liquid by-products from the animal processing of animals. In the practical part, selected tissue from the slaughter of poultry (chicken gizzards) was processed, the biotechnological process on gelatin and hydrolysates. The influence of selected technological conditions on the efficiency of the process …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Bureš, Ladislav. Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Inženýrství polymerů

Práce na příbuzné téma