Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu. – Bc. Ladislav Bureš
Bc. Ladislav Bureš
Master's thesis
Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.
Utilisation of Chicken Slaughterhouse Protein by-products for Preparing Collagen.
Abstract:
Tato práce se zabývá kategorizací, charakterizací a možnostmi zpracování pevných a kapalných vedlejších produktů z jatečného zpracování zvířat. V praktické části byla zpracována vybraná tkáň z porážky drůbeže (kuřecí žaludky), biotechnologickým procesem na želatiny a hydrolyzáty. Byl studován vliv vybraných technologických podmínek na účinnost procesu a charakterizace připravených želatin.Abstract:
This thesis deals with the categorization, characterization and possibilities of processing of solid and liquid by-products from the animal processing of animals. In the practical part, selected tissue from the slaughter of poultry (chicken gizzards) was processed, the biotechnological process on gelatin and hydrolysates. The influence of selected technological conditions on the efficiency of the process …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BUREŠ, Ladislav. \textit{Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/jx5lvx/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bureš, Ladislav. Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Materials Technology / Polymer Engineering
Theses on a related topic
-
Příprava želatin a hydrolyzátů z kuřecího kolagenu a možnosti jejich aplikací
Aneta Prokopová -
Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen
Aneta Polaštíková -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen
Aneta Polaštíková -
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Jakub Dvořák