Bc. Ladislav Bureš

Master's thesis

Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.

Utilisation of Chicken Slaughterhouse Protein by-products for Preparing Collagen.
Abstract:
Tato práce se zabývá kategorizací, charakterizací a možnostmi zpracování pevných a kapalných vedlejších produktů z jatečného zpracování zvířat. V praktické části byla zpracována vybraná tkáň z porážky drůbeže (kuřecí žaludky), biotechnologickým procesem na želatiny a hydrolyzáty. Byl studován vliv vybraných technologických podmínek na účinnost procesu a charakterizace připravených želatin.
Abstract:
This thesis deals with the categorization, characterization and possibilities of processing of solid and liquid by-products from the animal processing of animals. In the practical part, selected tissue from the slaughter of poultry (chicken gizzards) was processed, the biotechnological process on gelatin and hydrolysates. The influence of selected technological conditions on the efficiency of the process …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2018

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Bureš, Ladislav. Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Materials Technology / Polymer Engineering