Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu. – Bc. Ladislav Bureš
Bc. Ladislav Bureš
Diplomová práce
Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.
Utilisation of Chicken Slaughterhouse Protein by-products for Preparing Collagen.
Anotace:
Tato práce se zabývá kategorizací, charakterizací a možnostmi zpracování pevných a kapalných vedlejších produktů z jatečného zpracování zvířat. V praktické části byla zpracována vybraná tkáň z porážky drůbeže (kuřecí žaludky), biotechnologickým procesem na želatiny a hydrolyzáty. Byl studován vliv vybraných technologických podmínek na účinnost procesu a charakterizace připravených želatin.Abstract:
This thesis deals with the categorization, characterization and possibilities of processing of solid and liquid by-products from the animal processing of animals. In the practical part, selected tissue from the slaughter of poultry (chicken gizzards) was processed, the biotechnological process on gelatin and hydrolysates. The influence of selected technological conditions on the efficiency of the process …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bureš, Ladislav. Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie materiálů / Inženýrství polymerů
Práce na příbuzné téma
-
Příprava želatin a hydrolyzátů z kuřecího kolagenu a možnosti jejich aplikací
Aneta Prokopová -
Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen
Aneta Polaštíková -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen
Aneta Polaštíková -
Vedlejší produkty ze zpracování zvěřiny jako netradiční zdroj kolagenu
Jakub Dvořák