Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty. – Bc. Kristýna Polášková
Bc. Kristýna Polášková
Master's thesis
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Processing of Chicken Talons into Protein Products.
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo posoudit možnosti přípravy bílkovinných produktů (želatin/hydrolyzátů) z kuřecích běháků, jako vedlejšího produktu drůbežáren. Teoretická část je rozdělena na tři části. První část je zaměřena na bílkovinné a nebílkovinné odpady potravinářského průmyslu a jejich využití, další dvě se zabývají výrobou a použitím želatin a hydrolyzátů. Experimentální část popisuje zpracování …moreAbstract:
The aim of the thesis was to explore the possibilities of the preparation of protein products (gelatine/hydrolysate) from chicken talons as by-products of poultry farms. The theoretical part is divided into three sections. The first one is focused on proteins and nonproteins waste from food processing and their usage; the two other sections deal with the production and usage of gelatine and hydrolysate …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2016
Accessible from:: 10. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Polášková, Kristýna. Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 10.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 10. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Materials Technology / Polymer Engineering
Theses on a related topic
-
Zpracování bílkovinného odpadu z výroby strojně odděleného masa.
Milan Dujka -
Pokročilé metody pro zpracování dat
Tomáš Sedláček -
Odstraňování dusíku při zpracování fugátu jako odpadní vody
Lucie Chylíková -
Minimalizační technologie zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Josef Adámek -
Zpracování vedlejších kolagenních produktů z drůbežáren.
Petra Berčíková -
Zpracování keratinových odpadů a možnosti aplikací redukovaných forem keratinu
Ondřej KREJČÍ -
Zpracování odpadní vlny na keratinový hydrolyzát
Gabriela JANDÍKOVÁ